Insignia beugels – Tandarts Hibma – Kollum

Insignia beugels

Insignia beugels

 

Insignia is geavanceerde software die de tandarts gebruikt om een behandelplan op maat van uw unieke glimlach te maken. Als gevolg hiervan, krijgt u 100% op maat beugels en draden aan uw tanden en alleen uw tanden past. Insignia is zo uniek als u bent. En, het is deze aangepaste aanpak die resulteert in een snellere, meer precieze behandeling.

Wat houdt die aanpassing in?

Verborgen in het kleine “slotje” dat op de tand of kies zit bevindt zich de 3 dimensionale sturing voor die tand. De slotpositie op de tand en de keuze van de draad wordt altijd individueel bepaald door ons. Er is nooit sprake van een standaard positie omdat ook jij niet standaard bent.

Iedere gezicht is uniek en dus iedere beugel ook. Daarom ontwerpen wij voor elke tand een unieke bracket. Aan het begin van de behandeling weten wij al hoe de eindsituatie kan worden. We maken gebruik van de virtuele software techniek Insignia om het gewenste eindresultaat te vertalen naar je beginsituatie en kunnen zo de gewenste apparatuur ontwerpen. Met grote precisie word je apparatuur ontworpen en met grote precisie wordt de virtuele situatie overgebracht naar je mond.

De tandbeweging

Als het gehele systeem in je mond is geplaatst begint in de mond het ombouwproces van bot dat er voor zorgt dat je tanden en kiezen naar de gewenste positie worden geleid. We maken tijdens dit proces gebruik van je eigen spieren (tong, wang, lip), de speciaal voor jou gemaakte draden met “geheugenfunctie” en de hulpmiddelen zoals elastieken of buisjes, veertjes etc.

Met hele kleine en biologische verantwoorde krachten worden de tanden samen met het bot verplaatst om, natuurlijk de tanden recht te zetten, maar ook om bijvoorbeeld je lippen beter te ondersteunen(vollere lippen), of het gezicht minder ingevallen te maken.

Deze nieuwe techniek maakt het zelden noodzakelijk dat er tanden of kiezen moeten worden verwijderd. Je kaken worden verbreed (zonder chirurgische ingreep) waardoor de tanden beter op elkaar gaan passen

Samen met de elastieken, de draden en je spieren, zorgen de brackets (blokjes) ervoor dat vanaf dag één gewerkt wordt in de richting van de ontworpen eindsituatie.

Wat kun je zelf doen?

Van onze kant is er dus alles aan gedaan om een snelle en comfortabele behandeling mogelijk te maken. Je kunt er zelf ook veel aan doen om je behandeling vlot en prettig te laten verlopen. De eerste weken zul je moeten wennen aan de apparatuur; het kan wellicht een dag of tien wat gevoelig zijn, maar dat ongemak neemt snel af. Je mag paracetamol gebruiken om de gevoeligheid wat minder te maken. Gebruik geen NSAID(brufen of naproxen bijvoorbeeld) omdat hierdoor de tandbeweging wordt vertraagd.

Gun jezelf de tijd om opnieuw te leren kauwen met je kiezen tijdens deze fase en vermijdt contact met de brackets (blokjes). Dat is makkelijker geschreven dan gedaan en zal zeker enige oefening vergen. Een bracket komt nooit vanzelf los van je tand. Alleen wanneer er op gebeten wordt en de kracht te groot wordt komt deze los. Gelukkig maar, want anders zou het glazuur kunnen afbrokkelen. Maar aan de andere kant jammer, want het vertraagt je behandeling.

Bij het Insignia systeem kan de bracket gelukkig wel met dezelfde grote nauwkeurigheid worden teruggeplaatst.

Daarnaast kan de behandeling onnodig duur voor je worden omdat het opnieuw aanbrengen van (nieuwe of losgekomen) brackets in rekening kan worden gebracht.

Wees dus vanaf het begin voorzichtig met de apparatuur:

En als extra motivatie voor het goed omgaan met de beugel, geven we aan het einde van de behandeling, als je geen losse brackets (blokjes) hebt gehad, een fotoshoot cadeau!

 

www.beugelkollum.nl