Verzekering voor orthodontie – Tandarts Hibma – Kollum

Verzekering voor orthodontie

Verzekering voor orthodontie

Zorgverzekering

De tarieven voor orthodontie zijn wettelijk vastgesteld en zijn dus overal gelijk. De kosten voor orthodontie worden door de basisverzekering alleen vergoed als het medisch noodzakelijk is. Zonder medische indicatie kun je de kosten van een beugel dekken met een aanvullende verzekering.

De meeste zorgverzekeringen hebben een wachttijd voor de vergoeding, je moet dan een jaar verzekerd zijn voordat je recht hebt op de vergoeding. Hou hier rekening mee bij het zoeken naar een aanvullende verzekering.

Voor het vergelijken van de aanvullende verzekeringen kun je gebruik maken van een zorgvergelijker, je krijgt dan meteen een beeld welke verzekering je het beste kunt afsluiten. Voor volwassenen is er minder keus om een verzekering voor orthodontie af te sluiten en is de vergoeding beperkter.

Voor informatie over de vergoedingen van verschillende verzekeraars en over orthodontie in het algemeen kunt u kijken op de websites:

www.independer.nl

www.vergelijkmondzorg.nl

www.consumentenbond.nl/zorgverzekering

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/orthodontie-tot-18-jaar

In onderstaande tabel kunt u de samenvatting vinden van deze sites, maar wij kunnen niet instaan voor juistheid en volledigheid.

Dit is voor het jaar 2024!