Eerste dag in de beugel – Tandarts Hibma – Kollum

Eerste dag in de beugel

Eerste dag in de beugel

Eerste dag in de beugel

Yes, het moment is aangebroken de Insignia beugel kan worden geplaats! Elina plaatst de brackets (dit zijn de blokjes) met behulp van malletjes op uw tanden. Deze malletjes zorgen ervoor dat de brackets nauwkeurig op dezelfde positie kunnen worden geplaatst. Gaat er tijdens de beugelperiode een bracket los? Geen probleem, met behulp van een uniek malletje kan de bracket weer exact op dezelfde plaats worden geplakt.

U krijgt uitleg over:

De lijm die we gebruiken om de brackets op uw tanden vast te zetten wordt onder invloed van halogeen licht snel hard. Maar voor een volledige uitharding zijn wel 24 uur nodig. U kunt op elk moment eten, nadat de brackets zijn geplaatst en u de praktijk hebt verlaten. Maar we wijzen u erop voorzichtig te zijn, omdat hard voedsel schadelijk kan zijn voor de brackets en deze los kunnen komen.

Totdat u vertrouwd raakt aan het eten met de beugel moet u goed op blijven passen met wat u eet; vermijd harde dingen zoals:

 Hoeveel ongemak hebt u van de beugel?

In het begin voelen de brackets alsof ze uitsteken. Dat is helemaal normaal en zal langzaam verdwijnen, naarmate u meer gewend raakt aan de brackets en de tanden steeds rechter gaan staan. De brackets zijn optimaal afgerond maar totdat de wangslijmvliezen gewend zijn aan de brackets kan het gebruik van siliconenwas prettig zijn. U krijgt in uw tasje deze was mee die u kunt aanbrengen op de irriterende bracket. Enkele uren nadat de beugel is geplaats ervaart u wat ongemak. Neem gerust een pijnstiller zoals paracetamol in; bij voorkeur geen ander type pijnstiller omdat deze de tandbeweging kunnen vertragen. De gevoeligheid zal snel verdwijnen want bij het Insignia systeem gebruiken we heel lichte krachten.

Voordat u de Praktijk verlaat vragen wij u om een aantal routine stappen af te werken. Door dit systematisch te doen voorkomt u irritatie en verzekeren wij u een optimaal werkende beugel. Controleer daarom telkens als u voor de beugel controle bent geweest de volgende zaken: